1 | 2 | 3

Het bestuur van de SVSK wenst u een gezond en voorspoedig 2018, met veel geluk, liefde en plezier. 

2017 Was weer een fantastisch jaar waarin wij het 20e zomerkamp mochten organiseren. Op deze plaats bedanken wij alle vrijwilligers, donateurs en enthousiastelingen die ons initiatief een warm hart toedragen. De opbouwers van het zomerkamp, de kinderen en scholen die actie voeren, de prestatielopers, -fietsers en andere sporters die een bijdrage leveren. De bedrijven die eten schenken, complete maaltijden doneren en onvergetelijke evenementen organiseren. Onze kampleiding en onze Bingospelers. En niet te vergeten onze stille krachten: de vele mensen die wassen, strijken, boodschappen doen, en altijd klaar staan als wij extra handen nodig hebben. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. 

Wij wensen jullie een fantastisch 2018, en hopen samen met jullie weer een onvergetelijk zomerkamp te beleven.

Met hartelijk groet, Ton, Tineke en Arthur, het bestuur van de SVSK.

Welkom bij de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp. Op deze website leest u over onze doelen, de organisatie en hoe wij werken. 
 
Het doel van de SVSK is kinderen in nood te helpen; wij richten ons met name op het voormalige oorlogsgebied in Kroatië. In dit gebied zijn veel maatschappelijke problemen zoals etnische tegenstellingen, werkloosheid en armoede.
  
Met de projecten die wij uitvoeren wordt iedere keer iets bijzonder bereikt. Scholen staan hierbij centraal: door ons op de kinderen te richten bereiken we hele gezinnen, wijken en dorpen. Tegenstellingen en spanningen verdwijnen als kinderen weer met elkaar kunnen spelen, ouders spreken elkaar weer aan, er wordt samengewerkt terwijl dat eerst vanwege het oorlogsverleden niet mogelijk was.
 
Wij nodigen u via deze website uit kennis te maken met de SVSK. Als u na het lezen van deze informatie vragen of suggesties heeft, of ons wilt helpen, nodigen wij u uit te reageren via het responsformulier of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Donaties: NL90 RABO 015 66 79 043 t.n.v. SVSK Honselersdijk


Langs deze weg willen wij de vele donateurs, vrijwilligers en sponsors die het initiatief van de SVSK een warm hart toedragen bedanken voor hun bijdrage. Dankzij uw hulp kunnen wij kinderen in nood helpen!

 

De voorzitter, Ton van Bree.


 

Nieuwsbrief najaar 2017Afgelopen vrijdag was het al weer een week geleden dat we richting Kroatië vertrokken om uit te kijken naar een nieuwe school. Het is allemaal nog onzeker of we in 2018 een kamp kunnen organiseren want de financiën moeten er wel zijn uiteraard. Maar we moeten wel iets gaan organiseren anders heeft de school geen tijd om bepaalde zaken te gaan regelen.

Vandaar dat we, toen we eenmaal een keuze van de school hadden gemaakt, tegen de schoolleiding hebben gezegd dat we pas in april definitief kunnen toezeggen of de school kan komen of niet.

De keuze dit jaar is gevallen op de school in Mirkovci waarvan afgelopen jaar ook 20 kinderen zijn geweest. Mirkovci is een dorp vlak voor de stad Vinkovci. <Meer...> 

 

Nieuwsbrief week 3Ons kamp zit er al weer bijna twee weken op, deze nieuwsbrief geeft een overzicht van de tweede week.

WEEKEND In de weekenden mogen de kinderen skypen of kunnen de ouders bellen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt dat ouders die geen computer en/of internet hebben via de computer van school kunnen skypen.

Het hele weekend staan er nu twee laptops op tafel die constant over gaan. Sommige ouders bellen ook meerdere keren per dag of twee keer in het weekend. <Meer...>

Nieuwsbrief 2

Ons kamp zit er al weer bijna twee weken op, deze nieuwsbrief geeft een overzicht van de tweede week.

WEEKEND In de weekenden mogen de kinderen skypen of kunnen de ouders bellen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt dat ouders die geen computer en/of internet hebben via de computer van school kunnen skypen.

Het hele weekend staan er nu twee laptops op tafel die constant over gaan. Sommige ouders bellen ook meerdere keren per dag of twee keer in het weekend. <Meer...>


Nieuwsbrief 2 (2017)Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. Dit jaar hebben wij 44 kinderen, 6 man leiding en 1 chauffeur te gast.

Met de aankomst ging ook de zon schijnen.

Net als voorgaande jaren verkennen de kinderen op de eerste dag het kampterrein, maken de Kroatische en Nederlandse leiding kennis met elkaar, wordt er uitgerust van de lange reis, en wordt de eerste kampdag afgesloten met het traditionele "Griezeldiner".

Aan het eind van de dag vertellen we de kinderen de regels van het kamp, en krijgen ze een dagboek, een rugzak en een naamkaartje zodat wij de kinderen gemakkelijk herkennen en bij naam kunnen aanspreken. Lees hier de Nieuwsbrief week 1( 2017).

Voorbereidingen zomerkamp (2017)

(Honselersdijk, 10 juli 2017)

Nog een paar dagen en dan gaat zomerkamp 2017 van start. We hebben een paar drukke maanden achter de rug en zelfs tijdens onze laatste reis was er weinig tijd om te schrijven of een nieuwsbrief te maken. Onze excuses hiervoor.

 

We hebben veel dingen moeten regelen, kopen, maken en ook moesten er veel afspraken gemaakt worden zodat we weer een mooi programma in elkaar konden zetten. We geloven dat dit weer gelukt is en dat we een paar mooie weken tegemoet gaan.

 

Voorbereidingen

Veel mensen weten niet wat er allemaal komt kijken om een zomerkamp voor 44 kinderen te organiseren en hiervoor een programma in elkaar te zetten. We zullen in deze nieuwsbrief proberen u hiervan een beeld te geven.  Meer...

Nieuwbrief 01 (voorjaar 2017)Ongeveer een week geleden zijn we weer aan onze voorjaarsreis naar Kroatië begonnen. We gaan ons twintigste kamp voorbereiden, een klein jubileum kamp dus.

We hadden gehoord over lange wachttijden bij de grensovergang tussen Slovenië en Kroatië dus besloten we een andere route te nemen n.l. over Hongarije. Het was een mooie route, een stuk goedkoper i.v.m. het vermijden van alle grote tolwegen maar helaas bij de grens toch nog een wachttijd van ruim een uur. Gelukkig kwamen we nog op een schappelijke tijd aan in Ilaca en stond de poort bij ons huis al weer wagenwijd open zodat we zo door konden rijden. Dinsdag hadden we dan onze eerste ouder- en kind gesprekken in Cakovci. Op deze school zijn we al eerder geweest en kennen ze ons ook al een beetje.. Lees Meer...